Hakkımda – Orhan Şengün

Merhaba, ben Orhan Şengün! Öncelikle Dijital Dünyamı ziyarete geldiğiniz için çok teşekkür ederim. WWW (World, Wide, Web) kavramının hayatımızda yer edinmeye başladığı günden bugüne çok şey değişti. Değişmeyen tek şey ise bu kavramın varlığının herkes tarafından kabul edilmesi oldu. Durum böyleyken dijital dünyaya seyahatimi somut olarak da gerçekleştirmek istedim. Bloğumda düzenlenmesini istediğiniz yerler veya beni uyarmak istediğiniz noktalar olursa lütfen iletişim kısmından bana ulaşınız. Sözü fazla uzatmayayım, evet karşınızdayım!

Dijitalde Biliyorum Demek Çok Zordur!

Diğer bloglardan ve kişisel CV sitelerinden farklı olarak somut yaşantımı dijitalde, dijitalin diliyle sürdürme gayesiyle orhansengun.com ‘u kurdum. Hem dijital ihtiyaçlarınıza pazarlama ve optimizasyon alanlarında destek vermek hem de dijital stratejiye olan bakış açımı daha da geliştirmek istiyorum. Sosyal medya ve web konularında beraber bir şeyleri pekiştirmeye hazır olun lütfen. Unutmayınız, dijitalde biliyorum demek çok zordur!

Biz bilmeye çalışacağız 🙂

ÖZ mü Geçmiş?

Özgeçmiş kavramı hayatımızın kısa bir özeti olarak tanımlandırılır ve sıra dışı kullanımlara rastlamak pek bir güçtür. Gerek kullanılan görseller gerekse de dil bakımından farklı bir blog oluşturmaya çalışacağız hep beraber. Şimdi henüz daha başında olduğumu düşündüğüm hayat özetime geçme vakti.

Orhan Şengün olarak kim olduğuma ve neler yaptığıma gelecek olursak eğer;

20 Mayıs günü hayata gözlerimi açtığımda backgroundu kayısı olan bir şehirdeydim. Babam esnaf, annem ise daima sevgi dolu bir ev hanımıdır. Okumaktan ve yeni şeyler öğrenmekten daima zevk aldığımı belirtmek istiyorum ancak bunu entelektüel görünme isteğimden yapmadığımı bilmenizi isterim. Lise eğitimimi sosyal bilimlere olan ilgimden dolayı memleketimde bulunan Niyazi Mısri Sosyal Bilimler Lisesi’nde tamamladım. O dönemin şartlarında 500 lük sistem üzerinden 448 ortalama ile yerleştiğimi hatırlıyorum. İngilizce ve Almanca hazırlık eğitimi de alarak lise hayatımı sonlandırdıktan sonra Haliç Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü tam burslu kazandım. Üniversite sıralamasında ilk 60.000 içerisindeydim. Devlet üniversitelerinin birçoğunda okuyabiliyordum ancak araştırmalarım ve öneriler doğtultusunda bu üniversitede tam burslu okumanın daha prestijli olabileceği sonucuna vardım. Bu bölümde okumamın özellikle sosyal bilimler anlayışımı geliştireceğini ve yönetim kavramına ilgimi artıracağını düşünmekteydim. 4 yıl boyunca bu bölümü bitirenlerin milletvekili olmadığını da anlatarak Siyaset Bilimi’ne önemli bir hizmet yaptığımı da belirtmeden edemeyeceğim 🙂

Henüz üniversite yaşantımın başlarında Dijital Strateji’ye olan ilgimi keşfetmiştim. Birkaç haftalık eğitimin ardından Google Dijital Pazarlama Sertifikası edinmek o zamanlar için büyük bir adımdı. Ardından Harvard Üniversitesi’ne yazdığım ve ısrarcı olduğum bir maille Central Challenges of American National Security, Strategy and the Press Eğitimi’ne kabul aldım. Eğitim sonunda gerçekleştirilen sınavda 81 aldığım için Onur Sertifikası ile ödüllendirildim. “Bu sana ne kattı?” diye soracak olursanız eğer, İslamofobi’nin yaygın bir hastalık olduğunu kavradım ve bu beni dinimi, ülkemin insanını daha da sevmeye yönlendirdi. Aslına bakarsanız Siyaset Bilimi’ne teorik olarak ilgi duyup belli alanlarda çalışmak istiyor olsam da devam eden tahsilimi hep dijital ve iletişim stratejileri üzerine planlamaya başladım.

Düşüncelerimi rahatça ifade etmekten ve ortaya attığım tezi savunmaktan hep hoşlanırdım. Konuşmanın ve düşünceleri açıklamanın önemli bir değer olduğu gerçeğinden hareketle ilerleyen süreçte Öğrenci Kürsüsü Platformu’nu kurmak nasip oldu. Tabi günümüzde bu Kürsü‘nün tüm “Öğrenci” arkadaşlara ait olması fazlasıyla gurur veriyor. Halihazırda ülkemizin önemli yöneticileriyle yayınlar yapan, kitap yardımları düzenleyen, her yaştan öğrenciyle yer ve zaman gözetmeksizin buluşan, 80.000 üzerindeki sayıda kitleye hitap eden bir platform Öğrenci Kürsüsü…

Sohbet etmeyi sevdiğim, hakkımda kısmına yazdıklarımdan da belli oluyordur. Fazla uzatmadan sonlara gelmek isterim. Üniversite eğitim hayatım boyunca kulüp başkanlığı, üniversite öğrenci komisyonu başkanlığı vb. görevleri yerine getirmeye çalıştım. Sosyalleşmek dışındaki en büyük kazanımımın değerli dostlar edinmek ve ekip çalışmasına yatkınlık skillini kuşanmak olduğunu rahatlıkla belirtebilirim. Okuyan arkadaşlarım varsa tekrar hepsine çok teşekkür ediyorum. Eğitim hayatım henüz sonlanmadan profesyonel yaşamda yer edindim ve E-Ticaret ve Sosyal Medya Uzmanı olarak özel bir şirketler grubunda çalışmaya başladım. Hedeflerim doğrultusunda bu işten ayrıldım. Dijital alanda freelance olarak hem bireysel hem de kurumsal danışmanlık hizmetleri verdim. Halihazırda TRT’de “Sosyal Medya Yöneticisi” olarak görev yapmaktayım.

Hayat devam ettiği ve yaşamak nasip olduğu müddetçe bu sayfayı güncellemeye devam edeceğim. Resmi bir yazı olmasını pek istemediğim ve dijital dünyada kendimizi tanıtmamızın samimi bir dilinin de olabileceğine inandığımdan hareketle bu özgeçmişi sunmak istedim. CV ve diğer akademik bilgiler için ana sayfada yer alan Linkedin profilimi ziyaret edebilirsiniz.

Saygılarımla…

Orhan Şengün